Så funkar Gamban

Gamban

Få saker kan mätas med en härlig och adrenalinfylld spelstund – förutsatt att det hela avnjuts på ett ytterst ansvarsfullt sätt vill säga! Ibland kan det dock vara svårt att hantera spelsuget och förhålla sig till det hela i form av ett sunt förhållningssätt.

I de fall de man upplever sig ha problem med sitt spelande hela kan det vara läge att använda sig av en blockeringstjänst som i sin tur förhindrar spelaren i fråga från att kunna spela om pengar.

En av de mer auktoritära och välrenommerade blockeringstjänsterna återges i form av Gamban. Det hela är i grund och botten en applikation som nyttjar en kontinuerligt uppdaterad databas av webbplatser vilka relateras till spel om pengar.

Själva tekniken i fråga bygger konkret på en mjukvara som man behöver installera på varje enhet där man önskar att förbudet mot spel om pengar ska gälla. Några av de vanligaste återse i form av telefon, laptop, surfplatta – för att nämna några.

Varför ska man välja just Gamban?

Nu när du är medveten om hur Gamban fungerar rent praktiskt undrar du förmodligen varför du ska använda dig av det hela till förmån för andra tekniker? Till att börja med blockerar Gamban allt innehåll som kan relateras till spel om pengar.

Gamban hemsida

Det hela innebär att förutom renodlade spelsidor kommer Gamban även att blockera en från att besöka andra källor vilka kan tänkas innehålla information gällande spel där det innehållet återges i form av annonser, länkar eller dylikt.

I vissa enskilda fall kan det vara möjligt att komma åt en sida där information eller länkar gällande spel om pengar återfinns. Dock kommer man att blockeras från att kunna registrera sig hos vederbörande om Gamban finns installerad på enheten som används.

Är Gamban gratis att använda?

Tyvärr är tjänsten Gamban ej gratis att använda. I stället återges det hela i form av ett abonnemang där man månadsvis debiteras beloppet för nyttjandet av tjänsten. Man får dock möjligheten att testa det hela i form av en period om 7 dagar.

Det hela innebär att man har möjligheten att bekanta sig med tjänsten i fråga och således avgöra huruvida den lämpar sig som en lämplig val för ens egna behov. Dock är den avgift man betalar ganska symbolisk och återges i form av två alternativ – månadsvis (30 kr/mån) och årligen (20 kr/mån). Om du letar efter en tjänst för att spärra casinon som är gratis kan vi rekommendera BetBlocker, som är kostnadsfri.

För och nackdelar med Gamban

Som ett led i att förbli objektiva kommer vi härnäst att redogöra för de mest positiva element gällande Gamban i kombination  med de fallgropar vilka ofta härleds tjänsten i fråga!

Fördelar

  • Du får möjligheten att snabbt och enkelt utesluta dig från spel om pengar från varje given enhet.
  • Du får tillgång till en professionell och kompetent kundsupport som hjälper dig få svar på dina frågor.
  • Du får möjligheten att använda appen på flera enheter i form av en enda licens.
  • Du kommer betydligt enklare kunna få kontroll över ditt nuvarande spelbeteende.

Nackdelar

  • Du kommer att debiteras en symbolisk avgift för varje månad som du väljer att nyttja tjänsten.
  • Du kan komma att bli portad från webbplatser vilka i grund och botten ej klassas som spelsidor.
  • Du kan omedvetet komma att orsaka kompatibilitetsproblem för andra applikationer.
  • Du kommer endast att kunna nyttja tjänsten under den period som du betalar för den.

Slutsats

Gamban är en tjänst som erbjuder spelare möjligheten att utesluta sig från spel om pengar. Det hela fungerar i form av en databas som kontrolleras varje gång man besöker en specifik webbplats.


Om Gamban identifierar webbplatsen som en spelsida kommer åtkomst till vederbörande webbplats att blockeras. Tjänsten fungerar på de flesta moderna enheter vilka har åtkomst till en fungerande internetuppkoppling!

Den största akilleshälen med Gamban återges i form av att man debiterar en avgift för tjänsten i fråga. Dock är avgiften förhållandevis ytterst symbolisk med tanke på den nytta som tjänsten tillför.

Vanliga frågor om Gamban

Hur fungerar Gamban rent konkret?

Gamban är en tjänst som utrustats med en databas vilken i sin tur återges av ett stort antal webbplatser vilka erbjuder möjligheten till spel om pengar. Varje gång man besöker en utvald webbplats via den enhet där Gamban återfinns kommer tjänsten i fråga att kontrollera huruvida webbplatsen återfinns i databasen och blockera den vid matchning.

Vad är skillnaden mellan Gamban och Spelpaus?

Den primära skillnaden med Gamban kontra Spelpaus är att den förstnämnda innehåller även internationella spelsidor. När det kommer till Spelpaus innehåller databasen endast de spelbolag vilka för närvarande lyder under den svenska licensen.

Går det att installera Gamban på varje given enheten?

Man har möjligheten att installera Gamban på varje given enhet – oavsett om det handlar om iOS-, Android- eller Windows-enheter. Du kan med en licens installera Gamban på flera enheter som ett led i att förhindra dig från att spela med genuina pengar!

Adam Jansson
Adam Jansson

Svensk. Älskar spel. Brinner för att hjälpa personer med spelmissbruk. Mycket aktiv på Twitter. Twittrar mångt och mycket om allt mellan himmel och jord. Bor på Söder. Älskar Hammarby IF. Spela lagom.

Articles: 13