Spelberoendetest för självbedömning

Har du ett spelproblem? Ta det här spelberoendetestet för att ta reda på det. Denna självbedömning hjälper dig att avgöra om du har ett spelberoende och behöver hjälp. Svara ärligt på följande frågor för att få de mest exakta resultaten.

gratis spelberoendetest

Vem är detta spelberoendetest till för?

Det här frågesporten om spelberoende är för alla som tror att de kan ha ett spelproblem. Det är också för personer som känner någon med ett spelproblem och vill se om deras älskade uppvisar några av de vanligaste tecknen och symtomen.

Frågesporten består av tjugo frågor, var och en utformad för att mäta olika aspekter av ditt förhållande till spel. I slutet av frågesporten får du en poäng som kan hjälpa dig att avgöra om du eller din älskade kan ha ett spelberoende.

Om du eller någon du älskar kämpar med ett spelberoende, vänligen kontakta för hjälp. Det finns många resurser tillgängliga för dem som kämpar med denna sjukdom, och det är aldrig för sent att få hjälp.

Hur exakt är det?

Det är viktigt att komma ihåg att inget test är 100% korrekt. Detta inkluderar testet för spelberoende. Även om det kan vara ett användbart verktyg för att bedöma om du har ett spelproblem eller inte, är det inte idiotsäkert. Det finns flera faktorer som kan påverka testets noggrannhet, inklusive:

  • Frågorna på provet är inte alltid tydliga. Detta kan leda till förvirring och potentiellt felaktiga svar.
  • Testet tar inte hänsyn till alla möjliga spelbeteenden. Den bedömer till exempel inte om du spelar överdrivet mycket online eller inte.
  • Testet bygger på självrapportering, vilket innebär att det är föremål för fel och bias. Människor som förnekar sitt spelberoende kanske inte korrekt rapporterar sina beteenden på testet.

Spelberoendetest frågor

Kom ihåg att svara ärligt. Har du fler än 25% ja så bör du kontakta stödlinjen för hjälp och låsa dig från spel hos Spelpaus.

  1. Lägger du mycket tid på att tänka på spel eller planerar en spelaktivitet?
  2. Behöver du spela med ökande summor pengar för att känna dig upprymd?
  3. Försöker du utan framgång minska ditt spelande?
  4. Känner du dig irriterad eller rastlös när du försöker begränsa ditt spelande?
  5. Ljuger du för nära och kära om dina spelvanor?
  6. Har spelande stört ditt arbete, skola eller relationer?
  7. Efter att ha förlorat pengar på spelande, återvänder du ofta till det med avsikten att kompensera för förlusten eller break even?
  8. Måste du be andra att rädda dig från ekonomiska problem på grund av hasardspel?
  9. Spelar du någonsin när du känner dig orolig, ledsen, hjälplös eller skyldig?

Vanliga frågor om spelberoende

Vilka är tecknen på spelberoende?

Det finns ett antal tecken som kan tyda på att någon har ett spelberoende. Dessa inkluderar att känna ett behov av att spela med ökande summor pengar, att känna sig rastlös eller irriterad när man inte spelar, ha svårt att kontrollera eller sluta spela, och spelares missförstånd (tron att en serie förluster kan ”kompenseras” med en enda vinst ).

Hur påverkar ett spelberoende ens liv?

Spelberoende kan ha en rad negativa effekter på någons liv. Det kan leda till ekonomiska problem, såväl som relationssvårigheter och problem på jobbet. Spelare kan också uppleva ångest och depression som ett resultat av sitt beroende.

Vad orsakar spelberoende?

Det finns ingen enskild orsak till spelberoende. Istället tros det vara resultatet av en kombination av faktorer, inklusive genetik, personlighet och miljö. För vissa människor kan spelande ge en flykt från problem eller negativa känslor i livet.

Hur behandlas spelberoende?

Behandling för spelberoende inkluderar vanligtvis någon form av rådgivning eller terapi, såväl som utbildning om störningen och dess effekter. Vissa människor kan också dra nytta av medicinering för att kontrollera drifter eller sug efter att spela.

Källor

https://www.psycom.net/gambling-addiction-test

https://www.psychiatry.org/patients-families/gambling-disorder

https://www.icrg.org/sites/default/files/oec/pdfs/ncrg_fact_sheet_gambling_disorders.pdf

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18257941/

https://www.psychiatry.org/patients-families/gambling-disorder/what-is-gambling-disorder

Adam Jansson
Adam Jansson

Svensk. Älskar spel. Brinner för att hjälpa personer med spelmissbruk. Mycket aktiv på Twitter. Twittrar mångt och mycket om allt mellan himmel och jord. Bor på Söder. Älskar Hammarby IF. Spela lagom.

Articles: 13